Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Tuesday, May 16, 2006

Copy Paste ... :-)

Сурфајќи по македонската блогосфера наидов на следните линкови:
694 милиони луѓе во светот користат интернет
Linux станува баговит

Оние кои што го читаат овој блог лесно ќе ја препознаат "автентичноста" со следниве постови објавени на SoftwareMK:
694 милиони луѓе во светот користат интернет
Linux станува баговит

Блогерот Kevin на неговиот блог Hack Live ги објавил овие постови.

Не... не се лутам таман работа, напротив, драго ми е што ги прочитал и му се допаднале па ги објавил кај него. Единствена замерка ми е што не објавил информација за авторот на текстовите и permanent link до истите

Comments on "Copy Paste ... :-)"

 

Blogger GoodBytes said ... (3:56 PM) : 

Срамота. Кога се земаат туѓи текстови, редно е да се наведе изворот. Нека му служи на чест.

 

Blogger GoodBytes said ... (4:54 AM) : 

Хм, му ставив коментари за ова под тие постови, ама ги избришал. :-)

 

Blogger Teko said ... (6:11 AM) : 

А ти што очекуваше :-).
Не се замарај па и ти... :-)
Најинтересно е што и мојот личен став го претставил како свој. :-).

Поздрав,

 

Blogger GoodBytes said ... (6:40 PM) : 

Еве линк кон дискусијата на мојот блог на Блогерај.

 

post a comment