Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Tuesday, April 25, 2006

Анализирајте ја посетеноста на вашиот блог со StatCounter

Постојат многу бројачи на страници кои воедно нудат и статистички информации за вашата веб страница. Некои од нив се trial, некои се бесплатни.

Денес го поставив StatCounter доста интересен бројач кој нуди добри статистички информации. Бесплатен е за лог кој опфаќа до 100 корисници, што значи сите резултати кои ги добивате се базирани на последните 100 лог корисници.

Одличен е вреди да се проба. Еве неколку информации кои ги добив за овој блог користејќи го StatCounter (за повеќе овде).Comments on "Анализирајте ја посетеноста на вашиот блог со StatCounter"

 

Blogger Darko156 said ... (10:47 AM) : 

Јас оој сервис го користам од самиот почеток на мојот блог, значи повеќе од една година, и не би го менувал за ништо друго.

Под притисок на јавноста ставив sitemetar ама не е тоа тоа. овој е подобар, или барем јас се имам навикнато на него, ама објективно ми се чини дека нуди повеќе

значи најтопла препорака

 

Blogger Teko said ... (2:31 PM) : 

Ами зошто ќутиш од самиот почеток :-)))) ... Трај си прави си ... :-) така ли ќе играме :-)

Се зезам ... Одличен е сервисот

 

Anonymous DeeJay said ... (5:43 PM) : 

И јас го користам „StatCounter“ веќе подолго време и тоа на неколку проекти.
Слична ми е приказната како на Дарко. ;)
Одличен сервис кој од ден на ден станува се’ подобар.

 

Blogger Gjole said ... (9:25 PM) : 

Не знам дали се слушнале за Google Analytics - исто станува збор за бесплатен сервис -- али зезнато е што мора да се чека подого време за покана пошо има многу голем интерес.

Јас го имам од скоро време и да ви кажам право е феноменален.

 

post a comment