Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Saturday, April 15, 2006

Kaspersky Anti-Virus Mobile 2.0 ... добиjте го бесплатно


Kaspersky Labs. издаде бета верзија на својот популрен анти-вирус пакет наменета за безжични уреди кои користат Symbian оперативен систем. Новиот нивни продукт е наречен Kaspersky Anti-Virus Mobile 2.0.

Софтверот може да биде симнат или надграден преку WAP или HTTP протокол.

Компатибилен е со оние безжични уреди кои користат Symbian 6.1, 7.0, 8.0 или 8.1 OS и Series60 кориснички интерфејс.

Досега продуктот е тестиран на следниве уреди:

Nokia: 3230, 3600, 3620, 3650, 3660, 6260, 6600, 6620, 6630, 6670, 6680, 6681, 6682, N70, N90, 7610, 7650, N-Gage, NGage-QD.
Lenovo: P930.
Panasonic: x700, x800.
Samsung: SGH D720, SGH D730.
Sendo: X.
Siemens: SX1.

Следната бета верзија ќе може да се користи на уреди кои користат Symbian Series UIQ и Microsoft Windows Mobile 2003 и 5.0.

Сите оние кои сакаат да ја тестираат првата бета верзија, истата може да ја симнат од интернет страницата на Kaspersky.

Според представниците на Kaspersky, активните учесници во бета тестирањето ќе може да ја добијат првата комерцијална верзија на Kaspersky Anti-Virus Mobile бесплатно.

Comments on "Kaspersky Anti-Virus Mobile 2.0 ... добиjте го бесплатно"

 

post a comment