Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Tuesday, April 25, 2006

Баба Зумбула вечерва во Вашингтон


Оваа недела сум на службено патување во Вашингтон и обично навечер си седам во хотел или со колегите одиме во блиските барови, но вечерва нема да биде така.
На распоредот на Filmfest DC е македонскиот филм Балкан Кан на Дарко Митревски.
Иако го имам гледано, вечерва ќе го гледам пак. Ќе бидам горд ... :-))))

Инаку пријатно се изненадив пред неколку дена кога на полиците во Blockbuster во моето маало го најдов Големата Вода.
Нормално го зедов да го гледам, но не ми остави некој силен впечаток, очекував многу повеќе од една политичка приказна.

Comments on "Баба Зумбула вечерва во Вашингтон"

 

Blogger Teko said ... (6:21 AM) : 

АХХГГРРР НЕМОЖЕВ ДА ОТИДАМ ... да ти ибам работата :-)))) ... али шо е тука е дружба си е дружба, ама служба си е служба ... а јас останав заглавен во Falls Church, VA

Ама еве некој кој што бил
http://kalina.blog.com.mk/node/18899

хммм ... а бе го имам гледано :-)))

 

post a comment