Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Friday, April 21, 2006

Блесок #47

Денес добив e-mail порака со следнава содржина:

Почитувани,

Имаме чест и задоволство да ве известиме дека
47-то издание на „Блесок - литература и други уметности
е достапно за посети на http://www.blesok.com.mk
(на македонски и на англиски)

Во ова издание:
поезија: Јовица Ивановски, Фиона Сампсон, Елизабета Дракуловска
проза: Томас Шапкот
есеи: Алеш Дебељак
критика: Роберт Мјуреј Дејвис
галерија: Исмет Рамиќевиќ, Бојан Симовски
галерија осврти: Љубен Пауноски
звук: Фолтин, Little Walter, The Boogiemen, Bob Halperin, Monster Mike Welch
звук осврти и интервјуа: Љупчо Јолевски, Васја Ивановски
театар: Јелена Лужина

Ве молиме, препратете ја пораката на сите оние
за коишто мислите дека би биле заинтересирани.
Ви благодариме!***
Ова е мојот придонес кон популаризација на овој арт е-магазин.
Не заборавајте да го погледнете и најновото издание на АГОЛ - Art and Culture eZine.

Comments on "Блесок #47"

 

post a comment