Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Friday, March 24, 2006

Институтот за информатика (ПМФ) има нов дизајн на својот портал


Институтот за информатика при Природно Математичкиот факултет има нов дизајн на својот портал. Голем број на информации за студентите, за самиот институт, за техничката опременост, листа на сите доктори на науки, магистри, дипломци, кои својата диплома ја добиле токму на овој институт. Овде се најдов и себе си.

Морам да признаам дека носталгијата ме тера одвреме навреме ја посетувам оваа интернет страница. Денес се изненадив кога го видов новиот дизајн. Има англиска и македонска верзија, можеби фали еден пребарувач за да биде олеснето барањето на содржините, но сепак како за почеток ми остави силен впечаток.

Сите оние кои планираат своите студии да ги продолжат на овој факултет може да го посетат овој линк. За студентите кои дипломирале или кои се пред дипломирање има берза на трудот, каде што меѓудругото има понуда за работа во Кореа (extra).

Comments on "Институтот за информатика (ПМФ) има нов дизајн на својот портал"

 

post a comment