Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Sunday, March 05, 2006

Електронски магазин за култура и уметност АГОЛ

Пријатно се изненадив кога случајно наидов на интернет страницата електронскиот магазин за култура и уметност АГОЛ.

Тоа е магазин кој го креираа група ентузијасти од мојот град Неготино, повеќето од нив ги познавам, но оддамна не сум контактирал.
Тие го издаваат овој магазин во склоп на невладината организација Неготински круг чија мисија според нив е:

Промоција на принципите на децентрализација и демократизација во сферата на културата и културната политика, преку едукација, промоција и дистрибуција на културно-уметнички вредности.

Можам да кажам дека ме импресионира дизајнот и содржината на страницата...Одлично.

Браво дечки продолжете понатаму, добивте уште еден редовен читател ...

.

Comments on "Електронски магазин за култура и уметност АГОЛ"

 

post a comment