Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Wednesday, February 22, 2006

Чикаго од Windy City ќе стане Wi-Fi City

Оваа вест прилично ме израдува па еве ќе ви ја пренесам и на вас.
Имено, од оваа пролет Чикаго ќе биде покриено со Wi-Fi мрежа која ќе овозможи бесплатен wireless интернет на жителите на Чикаго.
Властите во Чикаго планираат да изградат џиновски hotspot кој ќе покрива 228 квадратни милји.
Ова е најверојатно дел од проектите кои ќе се прават со цел Чикаго да се кандидира како град домаќин на Олимписките игри во 2016 година.
Планираат да градат нов стадион, иако сегашниот SOLDIER FIELD е фантастичен. На новиот стадион би играл нов NFL тим.
Планираат Чикаго да биде првиот Smoke Free град.
Упорни се во желбата, белки имам среќа да ја следам олимпиjадата од дома ...

SWEET HOME CHICAGO

Hidehey
Baby don't you wanna go
Back to that same old place
Sweet home chicago

Come on
Baby don't you wanna go
Come on
Baby don't you wanna go
Back to that same old place
Sweet home chicago

Hidehey
Baby don't you wanna go
Hidehey
Baby don't you wanna go
Back to that same old place
Sweet home chicago

One and one is two
Six and two is eight
Come on baby don't ya dare be late
Come on
Baby don't you wanna go
Back to that same old place
Sweet home chicago

Six and three is nine
Nine and nine is eighteen
Look there brother baby don't ya see what i've seen
Hidehey
Baby don't you wanna go
Back to that same old place
Sweet home chicago

Comments on "Чикаго од Windy City ќе стане Wi-Fi City"

 

Anonymous Марија said ... (6:10 PM) : 

Браво за Чикаго. И блазе си ви. Само имај малку милост, немој да ни правиш лиги на нас тука. :-)

 

Blogger volan said ... (12:02 AM) : 

Ако може некои детали да те замолам а во врска со ова. Прашај која компанија е испорачател на опремата и јави ми ...

Ова ке ни послужи за некој сличен проект..., толку за сега можам да кажам, повеќе на меил...

 

post a comment