Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Sunday, February 19, 2006

The National Air and Space museum ...

Вчерашниот ден го поминав во шетање низ Washington, DC. Со Наташа шетавме по популарните Smithsonians.
Најголем впечаток ми остави посетата на National Air and Space Museum.
Таму видов оригинални примероци на вселенски летала кои биле користени при освојувањето на вселената.

Еве неколку слики:

GEMINI IV - Првото американско вселенско летало
Повеќе за мисијата на GEMINI IV овде.


THE VIKING Lander on MARS


Е сега погледнете како почнало сето тоа. На следната слика може да го видите првото летало на браќата Wright.Значи, се почнало со проектите на браќата Wright и со желбата да летаат во облаците како шо тоа го прават птиците.....подоцна човекот стигнал и на месечината, еве неколку слики од APOLLO 11 мисијата ...

Еве како изгледала тогашната пилотска кабина и тогашните компјутериВерувам дека сликите се интересни, сликавме и многу други, но блогот не е место каде што треба да ги објавиме. Можеби ќе креираме некој албум, па ќе може да ги видите.

Comments on "The National Air and Space museum ..."

 

Anonymous Марија said ... (4:54 PM) : 

Вие двајца да не планирате сега и на Месечината да одите? :-) Мала ви е Земјата изгледа.

Поздрав.

 

Blogger Teko said ... (7:16 PM) : 

Се е можно, еве сега се мислиме кој шатл да го купиме ... :-) Тука веќе се продаваат плацови на месечината, па зошто да не ... :-)

Поздрав

 

Anonymous Марија said ... (8:38 PM) : 

Е, супер. Планирајте еден плац у близина за нас. :-)

 

Blogger volan said ... (1:21 AM) : 

Се надевам дека убаво си поминавте во ДЦ. Благодарни сме ти за фоткиве.
Уживајте во убавините на животот, тоа треба да биде Вашето мото на младата генерација.

п.с.
Гледам имаш посетител од кореа, кој ли е тој и како разбира македонски не ми е јасно, или има македонска блогерска заедница и во кореа :):):)

 

Blogger Teko said ... (4:05 AM) : 

За кореецот ... Незнам кој е, можеби Македонец кој работи во Кореја.
А, можеби е и кореец кој случајно залутал на мојот блог.
Како и да е ... Кој дојде добре дојде. :-)

 

post a comment