Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Saturday, February 25, 2006

ITU: Connect the World by 2015

Од 7 до 15 Март оваа година во Доха, Катар ќе се одржи World Telecommunication Development Conference на која главна тема на дискусиите ќе биде иницијативата Connect the World.
Се работи за проект, во кој се вклучени владите на многу земји од светот , кој предвидува интернет поврзување на 800,000 села или 30% од вкупниот број на селата во целиот свет.

What: WTDC — Connect the World Partners’ Panel
When: Wednesday, 8 March 2006, 15h00 — 17h00
Where: Al-Rayyan room, Sheraton Convention Centre, Doha, Qatar
Why: To support a global community of partners and a broad popular movement to empower the world’s people through access to ICTs and the creation of an inclusive knowledge-based Information Society.

Незнам дали некој од Македонија ќе присуствува таму.
Ако незнаат каде да се пријават еве им линк.

...или на нашиве села не им е потребен интернет ...

Comments on "ITU: Connect the World by 2015"

 

Anonymous Anonymous said ... (4:10 AM) : 

Македонија има најразвиен селски интернет во ЈИЕ благодарение на УСАИД / Оннет

 

Blogger Teko said ... (2:48 PM) : 

Ако е така, тогаш можам да кажам БРАВО. Конференцијата ми се виде како убаво место да се постигне нешто.
... е сега уште интернетот да се користи, ќе биде супер :-)

 

Blogger volan said ... (1:04 AM) : 

Teko,

Neznam koga otide od Makedonija.
Internetot na On-net po selata e Cista demagogija.

Opremata stoi zaklucena po sobi i edno koristewe sto da ti kazam.

Seto se napravi za da nekoj se slika za BBC i se pofali kako Makedonija e prvata drzava vo Evropa koja e celosno pokriena so WiFi. Cikago moze konduri da ni cisti :):)

Prati gi tie od Cikago na obuka kaj nas.

 

post a comment