Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Tuesday, February 28, 2006

Hotel Rwanda ... нуди high-speed internet

Не многу одамна, high-speed интернет конекцијата во Руанда чинела околу $1000 месечно. RwandaTel имал дури 22 претплатника. Но со доаѓањето на Terracom, работите драстично се измениле.
Terracom ги купил RwandaTel за 20 милиони американски долари и ја спуштиле цената за DSL и телефонска во пакет на $80 долари месечно.
Одтогаш почнува интернет револуцијата во оваа земја која до пред неколку години беше во еден од најризичните региони во светот.


Повеќе за оваа информација можете да прочитате на The Register

"Нема одмора док траје обнова" :-)

Comments on "Hotel Rwanda ... нуди high-speed internet"

 

Blogger volan said ... (8:47 PM) : 

Теко

Имаш право треба да учиме од Афричките земји, и така само со нив имаме можност да се споредуваме :):)

 

Anonymous Anonymous said ... (9:23 PM) : 

This comment has been removed by a blog administrator.

 

Anonymous бубу said ... (10:50 PM) : 

Мора значи во се политика да се стави... катастрофа сте.

Од 1000 на 80 долари да падне цената „преку ноќ„. Некого инфаркт го има удрено од возбуда :)

 

Blogger Teko said ... (11:02 PM) : 

Информацијата која што ја изнесов немаше политичка содржина.
Како некој ќе ја интепретира и искоментира тоа си е негово лично право.
Инаку дали го фатило некој инфаркт или не незнам, ама и 80 долари се многу за граѓаните на Руанда. Наместо 22 претплатници сега имаат дури 700 со тенденција да расте :-).

За анонимниот посетител... повеќе нема да толерирам невкусни коментари.

 

post a comment