Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Wednesday, February 01, 2006

Што добиваш ако работиш за Google

Бесплатни оброци, базент, фитнес центар, амбуланта се само дел од бенифициите кои ги имаат вработените во Google.
Што се прави Google да ги задржи своите инженери и да го собере најквалитетните студенти во својата компанија е навистина импресивно.
Google се во контакт со 300 професори на универзитети во САД кои им помагаат при изборот на најдобрите студенти.
Бенефитите кои Google им ги нуди на своите вработени се:

- Флексибилно работно време
- Бесплатни оброци
- Базент за рекреација,
- Фитнес центар,
- Амбуланта,
- 3 недели одмор, итн.

Според Larry Page и Sergey Brin(луѓето кои го направија Google тоа што е), се работи за креативност која ќе им помогне на вработените да бидат креативни на своите работни места.

Една моја колешка беше на workshop на Google во San Francisco, CA. Тоа што го доживеала мора да се почуствува за да може да се разбере. Кревети за одмарање после ручек, кревети за спиење, храна на сите страни, со еден збор фантастична синергија која се граничи со перверзија. За жал не донесе слики заради тоа што сликањето било забрането.

Не се работи само за добивање бесплатни тортељињи во кафетеријата, што ќе го натера некој доктор на науки да го напушти универзитетот каде што предава и да му се приклучи на Google, Larry Page и Sergey Brin сакаат најврвните стручњаци да бидат дел од нивната компанија.

Comments on "Што добиваш ако работиш за Google"

 

post a comment