Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Saturday, February 11, 2006

Бил Гејтс му оставил $1000 бакшиш :-)

После напорниот петок, еден од најнапорните, се вратив дома. Со Наташа решивме да излеземе таа вечер и да се опуштиме малку.
Пријателите, Столе и Цаци, со кои што бевме излезени, ни раскажаа интересна случка кој се случила тој ден.
Имено, колегата на Столе, некој бугарин(не му го запамтив името) кој вози лимузина во Чикаго добил повик да оди на аеродром да пречека клиент кој слетувал во Чикаго (Да се возиш со лимузина е поевтино отколку да се возиш со такси на подолги релации).
Стигнал човекот на аеродром и се појавиле пет шест лица кои му рекле да изелзе од колата. Излегол од колата, а овие почнале да ја претресуваат. Возачот се изненадил, а уште повеќе се уплашил кога непознатите го натерале да потпише документ во кој пишувало дека СЕ ШТО ЌЕ СЛУШНЕ ВО КОЛАТА НЕСМЕЕ ДА ГО КАЖЕ НА НИКОЈ.
Му рекле да го спушти прозорот, кој што го одделува шоферот од клиентите, и да вози.
Возел, стигнал, и си тргнал на назад.
Од диспечерската станица му се јавиле и му соопштиле дека добил бакшиш од 1000 долари. Возачот мислес дека е некоја зезанција, но уште повеќе се изненадил кога му кажале дека го возел никој друг туку БИЛ ГЕЈТС.
Бил Гејтс би на пат за Њу Јорк, но изненадно требал да слета во Чикаго и неговата служба морала бргу да го организира престојот, па се јавиле на најблиската LIMO компанија.

Столе ми кажува дека, бугаринот пукал од радост, не бил при себе, 1000 долари бакшиш.
Он дури и не знаел кој е Бил Гејтс, битен е бакшишот...А, сакал да земе слободен ден тој ден :-).

И уште една интересна работа. Излеговме во еден бар, малку поголем бар и не бевме изненадени што на влезот ни побараа идентификација (тоа е најнормално), но не изненади тоа што на раката ни ставија печат исто како што ставаа печати во дискотеките во македонија порано.
Печатот означувал дека имаме повеќе од 21 година и смееме да пиеме алкохол, па кога ќе дојде келнерката треба да и го покажеме.
Жигосани како свињи во фарма :-)
Значи покрај сета таа технологија, покрај сите начини на идентификација, тие работат со печати...а можеби е и финта...

Овој текст можеби и нема врска со темите за кои пишувам на мојот блог, ама ситуациите беа интересни, посебно приказната за Бил Гејтс и бугаринот, и сепак е Сабота, наутро пијам кафе и чекам да ми стигне најновиот Chicago Tribune.

Ах колку ги сакам саботните утра ... :-)))

Поздрав и пријатен викенд

Михајло

Comments on "Бил Гејтс му оставил $1000 бакшиш :-)"

 

Blogger volan said ... (11:29 PM) : 

И другпат кажи за вакви случки, само ако чујат децата ке сакаат тасисти да бидат а не програмери:):);)

 

Blogger |BURGLAR| said ... (1:35 AM) : 

И Бил или за Бил пуштил некој душа :) Јас мислев дека тој е стиснат, ме зачуди но сепак интересна сторија!

 

post a comment