Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Thursday, January 26, 2006

Wall Street: бројки, бројки, бројки.

IBM, Intel и Yahoo, не ги остварија планираните резултати во последниот квартал од минатата година.
Од друга страна Apple, eBay и PayPal прикажале солидни резултати.
Успехот на Apple се должи најмногу на успехот на iPod на американскиот пазар(главен фраер си ако шеташ со iPod во рака).
Интересен е резултатот на Skype, кои прикажале заработка од 24.8 милиони долари.
AMD прикажале заработка од 90 милиони долари, за разлика од минатата година кога биле во загуба 30 милиони долари.
Моежеби причината за успехот на AMD е спонзорирањето на шпанската фудбалска лига Primera Division :-).
Intel наместо очекуваните 10.4 милијарди, направил обрт од 10.2 милијарди (Не се за жалење).
eBay има обрт од 1 милијарда долари, што е повеќе од очекувањата.

Овие податоци случајно ми паднаа во очи сурфајќи на интернет.
Ако некој повеќе го интересираат бројките, нека оди на повеќе.

Comments on "Wall Street: бројки, бројки, бројки."

 

post a comment