Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe ...
Albert Einstein

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human ...
Alan Turing

Two things control men's nature, instinct and experience ...
Blaise Pascal

Thursday, January 26, 2006

Cosmodex: Блоговите ќе се пребаруваат полесно

Cosmodex ќе им помогне на блоговите и на малите интернет страници да генерираат посетеност.
Имено, Cosmodex денеска пушти во продукција нов search engine кој ќе доделува поени на лојалност кои потоа може да се искористат за бесплатно генерирање на посетеност на страните (web traffic).
Системот најмногу е наменет за блогерите и малите интернет страници кои немаат доволно буџет да се рекламираат за да бидат посетени.
Со ова ќе се генерира посетеност на страниците која ќе придонесе интернет страната да може подобро да се пребарува од страна на пребарувачот на Cosmodex.
Регистрацијата на страницата на Cosmodex е бесплатна.

Поголемите интернет пребарувачи како Google, Microsoft и Yahoo, исто така ја разгледуваат можности, како да им приближат на "малите" интернет страници.

Microsoft дури и изгради две лаборатории за истражување со цел да го подобри својот search engine, со што помалите страници подобро би се пребарувале, а во исто време ќе ги предизвика и другите пребарувачи да го сторат тоа. повеќе

После оваа вест пробав да го тестирам Cosmodex пребаруваот. Далеку е од правење конкуренција на Google, MSN, Yahoo. Премногу е спор, и резултатите од пребарувањето се далеку полоши од оние кои ги добивам на пример со Google.
Ако поентата е да го користиш Cosmodex за да бидеш searchable, прашање е колку време треба да поминеш, користејќи го него за пребарување.

Добрата страна на оваа идеа ја гледам во тоа што ги натера големите пребарувачи да размислуваат малку поинаку.

Comments on "Cosmodex: Блоговите ќе се пребаруваат полесно"

 

post a comment